Laatste tweet Onze twitter feed is momenteel niet beschikbaar. Volg ons op Twitter

Hosting & E-mailvoorziening

Exigent verzorgt uw domeinnaamregistraties, de hosting en SSL-certificering van uw websites en neemt uw e-mailvoorziening voor haar rekening. Hiervoor beschikt Exigent over hoogwaardige dedicated servers, die niet met andere partijen worden gedeeld.

 

Sinds 19 oktober 2006 voert Exigent deze taken voor haar klanten uit; er is dus jarenlange ervaring opgebouwd met het bereikbaar maken en houden van uw online aanwezigheid.

 

Domeinnaamregistratie

Online aanwezigheid begint met de registratie van één of meerdere domeinnamen die voor uw bedrijf of instelling relevant zijn. We bieden daarbij de keuze uit honderden extensies. Ook domeinnaamverhuizingen worden door ons uitgevoerd en er kan een onbeperkt aantal subdomeinen worden aangemaakt. Na een succesvolle registratie worden de benodigde DNS-instellingen door Exigent verzorgd, zodat bezoekers van uw website op de juiste locatie terechtkomen. Een domeinnaamregistratie wordt jaarlijks automatisch verlengd zodat u daar geen omkijken naar heeft.

 

Webhosting

De servers die Exigent voor webhosting in gebruik heeft staan onder beheer van CJ2 Hosting & Development. Zij bieden vanuit het hypermoderne TCN Data Hotel te Groningen een robuuste en veilige omgeving. Er wordt gebruikgemaakt van een aparte mailserver en dagelijks wordt een back-up van alle websites en e-mailbestanden opgeslagen die bij calamiteiten kan worden teruggezet. Dit verzekert een maximale bereikbaarheid van uw website, uiterst snelle laadtijden, optimale beveiliging die voldoet aan moderne standaarden en stabiliteit.

 

SSL-certificering

Door middel van SSL-certificering is het mogelijk om uw website via een beveiligde verbinding te laten verlopen. Dit maakt uw website professioneler en wordt door zoekmachines als Google positief gewaardeerd. Daarvoor kunnen we drie verschillende oplossingen aanbieden.

1. SSL Start: Domeinvalidatie
Validatie van de domeinnaamhouder via e-mail, er verschijnt een slotje vooraan in de URL-balk en de URL wijzigt van HTTP:// naar HTTPS://. De communicatie van en naar de website (denk bijvoorbeeld aan formulieren) verloopt versleuteld en kan niet worden afgeluisterd.

2. SSL Premium: Domeinvalidatie Wildcard
Als 1. maar geldig voor een onbeperkt aantal subdomeinen. Niet alleen www.domeinnaam.nl maar ook blog.domeinnaam.nl, webshop.domeinnaam.nl enzovoort gaan via HTTPS:// verlopen.

3. SSL Professional: Uitgebreide Validatie
Validatie van domeinnaamhouder via e-mail + Validatie van KvK-gegevens + Telefonische validatie + Schriftelijke validatie. De naam van het bedrijf verschijnt vervolgens ook vooraan in de URL-balk. Zo’n certificaat kan tevens apart besteld worden voor specifieke subdomeinen.

 

E-mailvoorziening

De mailserver van Exigent is voorzien van antivirus-software en spamfilters die dagelijks worden geactualiseerd. Via een moderne Webmail-omgeving kunt u overal ter wereld uw e-mail lezen via uw browser. Voor elk adres@domeinnaam.nl wordt SMTP-, POP3- en IMAP-ondersteuning geboden. In- en uitgaande e-mail kunt u via een beveiligde SSL-verbinding laten verlopen. Ook kunnen e-mailadressen voor subdomeinen worden aangemaakt. Overige mogelijkheden zijn: forwarders/aliassen, auto-replies, vakantiemeldingen en catch-all mailboxen.

 

Overzicht handleidingen E-mailvoorziening

Microsoft Outlook

 

Apple Mail

 

Exigent Webmail

 

DirectAdmin