Laatste tweet Verras uw medewerkers en/of relaties met een uniek ‘cadoosje’ in uw huisstijl! Kijk op https://t.co/ON5ByZM5vU voor… https://t.co/RUkSFQD4H4 Vrijdag 9 november 2018 @ 16:27:03

E-mail opruimen in Microsoft Outlook

De capaciteit van uw e-mail-postvak is niet oneindig. Als u wilt voorkomen dat uw postvak volloopt wanneer u gebruik maakt van een IMAP-account, kunt u in Outlook kiezen voor de volgende opties.

 

E-mails automatisch of handmatig archiveren

U kunt een archief aanmaken, waarmee u in Outlook uw oudere e-mails en bijlagen nog kunt raadplegen. Deze e-mails staan dan niet meer op de mailserver van Exigent, maar enkel op uw eigen computer. Alles wat wordt gearchiveerd telt dus ook niet langer mee voor de maximale omvang van uw mailbox. U kunt ervoor kiezen om uw mailbox met regelmaat handmatig te archiveren of om Outlook automatisch e-mails te laten archiveren welke ouder zijn dan bijvoorbeeld 3 maanden.

 

> Lees meer over hoe e-mails automatisch te archiveren

> Lees meer over hoe e-mails handmatig te archiveren

 

 

E-mails in de prullenbak definitief verwijderen

E-mails die u verwijdert, worden enkel verplaatst naar de map Verwijderde items en nemen daarom nog steeds ruimte in.

 

> Lees hoe u weggegooide e-mails definitief kunt verwijderen

 

 

Zoeken naar e-mails die veel ruimte in beslag nemen

E-mails met bijlagen nemen relatief veel ruimte in beslag. U kunt zoeken naar grote e-mails en deze verwijderen of archiveren.

 

> Lees meer over het zoeken naar grote e-mailberichten

 

 

Tips

Totale en gebruikte ruimte van uw e-mailbox(en) inzien

U kunt op directadmin.exigent.nl:2222 inloggen met uw DirectAdmin-gegevens. Wanneer u bent ingelogd klikt u voor uw domein onder de sectie E-mail Management op: E-Mail Accounts. Vervolgens ziet u van alle e-mailadressen van uw domein de gebruikte en totale opslag onder het kopje: Usage (Meg).


E-mails meteen definitief verwijderen

Wanneer u met de knop <DEL> berichten verwijdert, worden deze verplaatst naar de map Verwijderde items. Wanneer een bericht met <SHIFT>+<DEL> wordt verwijderd, zal het bericht direct definitief verdwijnen.